Tänk på den andra sidan!

När du ringt upp någon så vill du nog gärna att personen ska höra dig. Det uppnår man givetvis med att tala, men mediet du talar i måste kunna förmedla din röst på ett bra sätt.

Idag har vi också medier mellan medierna – och då tänker jag på hörlurarna.

Det händer olika saker när vi stoppar in en lurar som inte är så bra i telefonen – det kan t ex prassla, ta upp andra ljud, klippa talet och massa saker händer.

Klipper talet och hakar upp sig kan det göra även när man ringer på 3G eller 4G nät (5G kommer att bli en välsignelse för dialers).

En dialer är en mjukvaru-telefon dvs den du ringer med via datorn.

Vi kan titta på det vi själva hörlurarna i telefonen först. Nästan vad som helst fungerar, men om man vill ha något som håller så gäller devisen ”man får det man betalar för” i de flesta fall. Du får alltså bättre ljudupptagning och avskärmning från andra ljud, om du lägger några extra kronor på hörlurarna.

Istället, om du tar mobilhörlurarna och stoppar in dem i datorn, så kan det i många fall fungera! Datorn är dock en mackapär som drar mer kraft än en telefon, och i många fall orkar inte vanliga hörlurar som kanske inte var så dyra från början, med ljudtransporten från mun till mottagare så väl som man skulle vilja. Det klipper, kommer annat ljud in och du kanske låter som om du står långt borta.

Datorn har även ofta en usb-port, genom vilken det går utmärkt att transportera tal. Därför är en hörlur med usb att föredra. Den andra slags kontakten är den runda, och den är gjord för att man ska höra bra – men i de fall du själv ska prata, måste du även tänka på micken på hörlurarna! Därav förslaget att ha ett par dator-hörlurar till datorn – och ett par mobilhörlurar till mobilen.

Här tycker jag till om det:

De jag har över huvudet heter Sennheiser och är köpta på Kjell o Co. De andra är ett par Happy Plugs som jag fått i julklapp.

Sen spelar ju telefonen eller datorn också stor roll och både mickar och högtalare börjar bli bättre på båda!

Lycka till med säljandet per telefon – jag garanterar att det går bättre när folk hör dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *